Online, szöveg alapú szerepjáték


  Vérfarkas faj

  Share
  avatar
  Szaymonsky
  Admin

  Hozzászólások száma : 30
  Join date : 2016. Jun. 02.

  Vérfarkas faj

  Témanyitás by Szaymonsky on Kedd Feb. 21, 2017 12:55 am

  VÉRFARKASOK


  A farkasemberek egyszerre emberek és farkasok, többek mindkettőnél, azonban igazából mégsem tartoznak egyik fajhoz sem.
  A kinézetüket tekintve hétköznapi embernek tűnnek, az öltözködésüket csak az ízlés szab határt, hogy mit is akarnak magukra venni.
  Ami az emberi formát mássá teszi az a többi, normális egyéntől az, hogy az alap hőmérsékletük magasabb, mint lennie kell emberként. Tehát nagyjából 40-42°, ami számukra olyan, mint az emberi 36°, teljesen normális. Így érintésük olyan, mintha lázas emberrel lenne dolga bárkinek; és ennek megfelelően arcuk kipirultabb testük melegebb. Anyagcseréjük gyorsabb az emberekénél.
  A táplálkozását nézve képesek inni-enni és meg is tudják emészteni a táplálékot. Ám bennük van a kényszer, hogy friss, véres eledelt is táplálkozzanak, állati alakjukban.
  Ez a telihold közeledtével egyre nő, amíg a hold beteljesedik, kénytelenek akarva vagy akaratlanul is átváltozni.
  Az első átváltozás mindig fájdalmas, fertelmes kínokkal jár. Az időtartama, míg az átváltozás teljesen végbemegy, akár perceket, órákat is igénybe vehet. De idővel, minél többször történik meg, már kevesebb időt vesz igénybe. Amikor már tapasztalt vérfarkasról van szó, ez pillanatok alatt is megtörténhet.

  FONTOS!
  A fiatal vérfarkasok NEM képesek bármikor átváltozni! Függ attól, hogy a hold éppen mely fázisában van, ez segíti, avagy gátolja az átváltozásuk, csökkenti, avagy éppen növeli az átváltozási időt.
  A fiatal vérfarkasok naponta csak egyszer tudnak átváltozni, azt is csak este.
  Öregebb és tapasztaltabbak képesek arra, hogy a holdtól és napszaktól függetlenül, korlátlanul képesek legyenek átváltozni.
  Ez köszönhető a koruknak és az átváltozások magas számának, megismerték belső működésüket, békét kötöttek, avagy uralmuk alá vették a bennük lévő vadat.
  Tisztában kell lenni azzal, hogy többek, mint az emberek. A fizikai képességeik nagyobbak. Így erőben, ügyességben és állóképességben jobbak az embereknél.
  Gyengeségük azonban, minden lénynek van, nekik is, mégpedig az ezüst. Az ezüstből készült lövedékek, fegyverek fájdalmas, nagyon lassan gyógyuló sebeket képesek okozni, ami őrjöngésbe, de akár a pusztulásba is viheti a vérfarkast.
  Az ezüst puszta látványa nem, de az érintése égető fájdalmat okoz, ha pár pillanatnál tovább kell a kezében vagy a testén tartania.
  Ahhoz, hogy bárki mást is hasonlóvá tudjanak változtatni, elég egy harapás vagy karmolás, esetlegesen a farkas nyála. De csak átváltozott formában. Emberi alakban nem képes arra, hogy átadja az átváltozáshoz a kórt. Csak embereket tudnak átváltoztatni, ha állati formában megsebezték. Más természetfeletti lényekre nincs hatással a sérüléseken kivül. Az átváltozás nem megy végbe, egészen a sérülést követő holdtöltéig, amikor is megtörténik az első átváltozás.

  Képességek:
  Képességük vérükben van. Képesek regenerálódni, bármilyen sérülést, ami nem okoz halált a számukra rövid időn belül. Akár a halál torkából is képesek visszajönni egy nagyobb pihenéssel. Ez képességük miatt váltak olyan hírhedté, hisz az elpusztításuk, hacsak nincs ezüst, akkor lehetetlen az elpusztításuk. Bármilyen fegyver által okozott sérült képesek begyógyítani, kivéve az ezüstét, ami hosszabb ápolást és pihenést igényel, ahogy az a normál embereknél.
  Képesek az átváltozni farkassá. Ez a forma jóval nagyobb és erősebb, mint egy normál farkas, mindenben messze felülmúlva azt. Ebben a formában a karmai olyan élesek, hogy könnyen átvágnak minden ruhát, akár még a páncélruhát is.
  Állkapcsuk a legkeményebb csontot is könnyen roppantja ketté. A regenerálódási képességük ekkor még inkább javul valamelyest az emberihez képest, így még inkább ellehetetlenítve az elpusztításukat.

   Pontos idő: Szer. Dec. 19, 2018 4:27 pm